sobota 11. května 2013

First Open call

Už nějaký čas spolupracuji s modelingovou agenturou Incoming Talents a tak jsem se rozhodla napsat report jak vypadá takový první "casting" do agenury a na co se případně připravit. Když jsem šla já před několika lety do své první  agentury kam si mě pozvali poté co mě oslovila jejich scoutka, měla jsem pěkně nahnáno. Co když to budou nějaký úchylové co mě tam budou chtít svlíknout a naverbovat do porna? Nebo mě rovnou uspí a unesou šlapat někam do Mexika? No, zřejmě jsem v té době příliš četla krimi a měla až moc bujnou fantazii. Nicméně celou cestou po schodech do půdního apartmá v tuším že šestém patře jsem si přehrávala ty nejhorší scénáře a zvažovala zda přeci jen nemám zdrhnout. Nakonec se nic děsivého nestalo, ani jít hned do plavek a exkluzivní smlouvy mě nenutili, a byla jsem u nich nakonec něco přes rok. Ale zpět k tématu. Dejme  tomu že už máte tedy domluvenou schůzku u agentury. Jak se připravit? A co s sebou? Tak v první řadě se den před schůzkou nepřejídejte, příliš neopíjejte a nesolárkujte. Na focení je mnohem lepší svělá plet, takže čím světlejší tím lepší. Budou vás chtít nafotit bez, nebo s minimem make upu na snapy, aby viděli jak doopravdy vypadáte takže pokud z domu bez make upu zásadně nevycházíte, vemte si s sebou odličovač a nějaký lehký krém, třeba BB. S sebou si vemte boty na vysokém podpadku a pokud máte tak veškeré profi fotky na flashce. Na sebe si vemte nějaké jednoduché oblečení ve kterém vynikne postava. Nejlepší jsou úzké džíny a tílko.
V agentuře si vás nejprve změří, vyfotí, případně natočí a následně s vámi proberou kam by vás chtěli směřovat a na co se nejlépe hodíte. Také vám poradí na čem zapracovat, vaše možnosti cestování a předchozí zkušenosti. Následně se domluvíte na formě spolupráce a pokud musíte ještě na něčem zapracovat, (zhubnout, změnit vlasy, zlepšit pleť atd.) domluvíte se na dalším termínu schůzky. A to je vlastně vcelku všechno. Doufám že jsem na nic nezapoměla, tak kdyby vás ještě něco napadlo, šup s tím do komentářů. :)
.



Incoming Talents beauties :)

Some fashion mags for inspiration and reference

Já, já já :P simple portrait...



2 komentáře:

  1. Mne by zajímalo ještě, zda je vhodné/povolené mít na sobě lehounký lesk na rty a jemně řasenku? A při zmíněném BB creamu, ten se má také raději odlíčit, nebo je povolený.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, ten krém, pokud dáš tenkou vrstvu neva, pokud máš kruhy pod očima tak si vem pro jistotu s sebou korektor, někdy si vzpomenou že by to přeci jen raději zamaskovali:) řasenku a lesk opravdu minimálně. Pokud lesk tak bezbarvý. :) Snad ti to aspon trochu pomohlo :)

    OdpovědětVymazat